V torek, 4. decembra 2018, se je dosedanjim diplomantom Višje strokovne šole Slovenj Gradec pridružilo 42 novih diplomantk in diplomantov (36 iz programa Ekonomist in 6 iz programa Poslovni sekretar), tokrat prvič tudi študenti izrednega študija naše enote v Velenju.

Na slavnosti prireditvi v Mladinsko-kulturnem centru, kjer je program profesionalno povezovala naša bivša študentka, Gordana Vuković, so zbrane diplomantke in diplomante, predavatelje in ostale goste pozdravili ravnateljica Višje strokovne šole Slovenj Gradec, magistra Janja Razgoršek, direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec, magistra Gabrijela Kotnik, in župan Mestne občine Slovenj Gradec, gospod Andrej Čas. Vse je malo ganil govor naše prve diplomantke enote v Velenju, gospe Zdenke Fluhar, ki je pohvalno spregovorila o vseh predavateljih. Po podelitvi diplom posameznim diplomantkam in diplomantom, sta posebni knjižni nagradi, ki ju je prispevala Mestna občina Slovenj Gradec in podelil župan, prejeli še najboljši študentki. To sta bili Tjaša Sidar med rednimi in Mateja Juvan med izrednimi študenti.

Še prav poseben čar sta prireditvi dali mladi, izredno nadarjeni pevki Klavdija Verhovnik in Ana Špalir, ki sta učenki solo petja v Kreativni šoli glasbe eNota. Spremljala sta ju Jana Belič Konečnik na prečni flavti in Jani Legner na kitari.

Po skupinskem spominskem fotografiranju smo se družili še ob zakuski, ki so nam jo pripravili dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.