KARIERNI CENTER VIŠJE STROKOVNE ŠOLE SLOVENJ GRADEC

 

Študentke, študenti, diplomantke in diplomanti!

Ko boste vstopili na trg dela, je to za vas lahko prijetna izkušnja, lahko pa se zgodi, da iskanje službe postane dolgotrajen in težaven postopek. Da bi čim bolj uspešno, samozavestno in brez težav našli zaposlitev, vam na naši šoli pomagamo tako da informiramo, svetujemo in usmerjamo:

  • osebni in strokovni razvoj,
  • navezovanje stikov s podjetji in delodajalci,
  • pripravo na trg dela.

 

 

ZAPOSLITEV

KARIERNE PRILOŽNOSTI

 

 

DOGODKI

Na Višji strokovni šoli se vsi zavzemamo za obogatitev naših predavanj in vaj z zunanjimi gosti, saj verjamemo, da tovrstna predavanja pomembo prispevajo k dvigu kakovosti in še večji povezanosti teorije in prakse, za kar si naša šola ves čas prizadeva.

 

VABILO NA PREDAVANJE »PREBUDI V SEBI PODJETNIKA«

Vabimo vas na predavanje »Prebudi v sebi podjetnika«, ki bo v ponedeljek, 28. 3. 2022, ob 11.30, v predavalnici P01. Predavateljica bo Irena Linasi Rogač.

Irena Linasi Rogač je ustanoviteljica in direktorica podjetja Tim Valores, d. o. o.. Je svetovalka za mednarodne poslovne finance z več kot 20-letnimi izkušnjami. V svoji karieri je svetovala več kot 500 uspešnim slovenskim in mednarodnim podjetnikom ter menedžerjem in jim pomagala do strateških stikov ter investicijskega kapitala, tako v Sloveniji kot v tujini. V okviru delovanja v 8 državah Evropske unije in širše je številnim podjetjem pomagala do investicijskega kapitala v skupni vrednosti več kot 20 milijonov evrov ter številnim strankam do naložb v plemenite kovine v skupni vrednosti več kot 100 milijonov evrov. Karierno pot je začela z lastnim računovodskim servisom in jo nadaljevala kot svetovalka za naložbe v plemenite kovine (zlato, srebro, platina, paladij). Veliko predava o investicijah, poslovnih financah in naložbah v plemenite kovine ter deluje kot ocenjevalka za investicije v »start up« podjetjih. Poleg navedenega je tudi avtorica knjige z naslovom Moja pot do finančne svobode.

Vljudno vabljeni.

 

VABILO

V mesecu marcu bo predavateljica dr. Mojca Čerče pri predmetu Poslovno komuniciranje na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec gostila zanimive zunanje predavatelje in strokovnjake. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite, in sicer:
1. V četrtek, 10. 3. se nam bosta ob 10.30 pridružila Silvester Kmetič in Špela Kresnik. Silvester Kmetič je poslovni trener in svetovalec, transolucijskih coach, NLP coach, hipnoterapevt in podjetnik s 30 leti izkušenj. Mag. Špela Kresnik je mlada proaktivna in ambiciozna psihologinja in podjetnica, zaposlena kot šolska svetovalna delavka na Gimnaziji Slovenj Gradec ter kot samostojna podjetnica; ukvarja se s psihološkim svetovanjem, psihološkim testiranjem, storitvami za podjetja, coachingom ter izvajanjem različnih predavanj, delavnic in izobraževanj. Prepričana je, da je komunikacija z drugimi in s samim seboj tista, ki je temelj osebnostne rasti, zato daje pri svojem delu velik poudarek prav temu.
Gosta bosta odgovarjala na vprašanja s področja komunikacije v podjetju, medosebnih odnosov, motiviranja zaposlenih, reševanja konfliktov ter coachinga.
2. V torek 15. 3. pa bomo  ob 10. 40 gostili direktorja podjetja Vimosa, Andreja Fajmuta. Gosta, ki nas je s svojo predstavitvijo prvič navdušil že lansko študijsko leto. Bogat nabor izkušenj v svojem dolgoletnem delovanju na vodstvenih položajih in na področju samostojnega podjetniškega in poslovnega svetovanja ter svojo nenehno skrb za kakovostno delo na področju medosebnih odnosov bo naš gost združil na predavanju, v katerem nam bo spregovoril o pomenu komunikacije, reševanju konfliktov, motiviranju, obvladovanju stresnih situacij  v svojem podjetju in pri svojem delu.
Obe predavanji se bosta odvijali na ZOOM povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/2175903951

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite…

 

PODJETNIŠKI CENTER SLOVENJ GRADEC: »KAKO REGISTRIRATI SVOJE PODJETJE«

V četrtek, 14. 10. 2021 se je za študente programa Ekonomist (pri predmetu Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti) organiziralo predavanje na temo »KAKO REGISTRIRATI SVOJE PODJETJE«. Prispevek objavljamo TUKAJ.

 

 

VODNIK PO INFORMACIJAH

s področij izobraževanja, zaposlovanja, usposabljanja in štipendije:

VIDEO POVEZAVE

https://prezi.com/v/cdmeeul8smbm/razgovor/

https://prezi.com/v/w2i0a4x5gsvm/spremno-pismo/

https://prezi.com/v/imj4xkr-cgng/zivljenjepis/

https://prezi.com/v/s3erfxfhn_wj/spremembe-v-druzbi-in-na-trgu-dela/

https://prezi.com/v/5oxsw3dk5nzw/temeljne-kompetence-v-eu/

Ustvarite svojo kariero. Bodite konkurenčni. Naučite se pravilno (po)iskati zaposlitev.

Vse to je mogoče doseči le, če se nenehno učimo in izpopolnjujemo.

Pomembni so stalno izobraževanje, raznolikost veščin in izkušenj.

Za vas bomo pripravili brezplačne seminarje o uspešnem iskanju zaposlitve po vsej Sloveniji.

Vaša vprašanja in prijave pošljite na elektronski naslov: jozica.ovcjak@sc-sg.si

 

Vaš osebni obisk pričakujemo po predhodni najavi v času konzultacijskih ur:

Vodja Kariernega centra VSŠ: Jožica Ovčjak, univ. dipl. ekon. (prijava, svetovanje) jozica.ovcjak@sc-sg.si

Več informacij na portalu Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije.

 

 

Dostopnost