Študentska skupnost

 

22. 10. 2018 smo izvedli volitve v Študentski svet za dva nova člana, saj je dvema predhodnima članoma prenehal mandat. V Študentski svet sta bila izvoljena Klemen Fele in Sara Smrtnik.

Študentski svet je sestavljen iz 5 članov:

  • Lucija Fajmut,
  • Klemen Fele,
  • Urška Podovšovnik,
  • Valentina Rejavc in
  • Sara Smrtnik.

Na 1. sestanku v polni sestavi v študijskem letu 2018/2019, dne 7. 11. 2018, so člani Študentskega sveta za predsednika izbrali Klemna Feleta, rednega študenta 1. letnika programa Ekonomist.

Od vseh študentov pričakujemo in si želimo čim več predlogov, pripomb, pobud, želja … Prizadevali si bomo biti dobra in trdna vez med študenti in zaposlenimi oz. vodstvom šole. Tu smo zato, da izboljšamo sobivanje v šoli ter da študente povežemo med seboj in jih spodbudimo k čim boljšemu medsebojnemu sodelovanju.

Predstavitev Študentskega sveta


1. Lucija Fajmut – članica

Sem Lucija Fajmut in sem v letošnjem letu študentka 2. letnika, programa Poslovni sekretar. Rojena sem 1996 in prihajam iz Slovenj Gradca. Dokončala sem Gimnazijo v Slovenj Gradcu, kasneje pa še poklicni tečaj za vzgojiteljico. Kadar nisem v šoli, skrbim za dom in družino – imam sina, starega 2 leti. Mojim pestrim dnevom včasih dodam še kakšno uro za svoje hobije.

 

2. Klemen Fele – predsednik

Sem Klemen, po poklicu sem ekonomski tehnik. Po končani srednji šoli sem se odločil za vpis na Višjo strokovno šolo v Slovenj Gradcu, saj menim da je ekonomsko znanje zmeraj bolj pomembno. Trenutno sem študent 1. letnika ekonomije. Marsikdo me pozna po tem da sem za študenta zelo zaposlen, predvsem zaradi tega ker živim na kmetiji kjer dela nikoli ne zmanjka. Doma imam kmetijo, ki je osredotočena na mlečno proizvodnjo. Prostega časa sicer nimam veliko, kolikor ga pa le imam ga pa rad preživim s prijatelji in družino. Sem komunikativen, pripravljen pomagat, iskren, skromen… Rad se soočam z novimi izzivi in spoznavam nove ljudi. Moja velika želja je da bom čez nekaj let lahko odprl svoje podjetje, usmerjeno na prevozniško dejavnost.

Kot novo izvoljeni predsednik Študentskega sveta se zavedam odgovornosti, ki mi je bila dodeljena hkrati pa upam na dobro sodelovanje s ostalimi študenti in seveda tudi s vsemi delavci na naši šoli. Potrudil se bom da bom lahko izpolnil želje in pričakovanja vseh študentov in tudi strokovnih delavcev.

 

3. Urška Podovšovnik – članica

Moje ime je Urška Podovšovnik in prihajam iz Črne na Koroškem. Že od malih nog sem vedno rada brala zgodovinske knjige in pisala kratke pripovedke. Sem zelo pustolovska in adrenalinska oseba, zato skoraj nikoli ne morem mirovati. V mladosti sem trenirala veliko športov. Imam tudi veliko hobijev, kot so streljanje z zračno puško, vožnja z motorjem, plezanje … Moja največja strast pa je pisanje pesmi. Največji navdih za njih mi daje moj fant Blaž, saj mi je lažje napisati svoja čustva, kot pa jih povedati. Ena izmed mojih največji želja je, da bi nekoč lahko izdala svojo pesniško zbirko.

 

4. Valentina Rejavc – članica

Dovolite, da se vam na kratko predstavim.

Sem Valentina Rejavc in prihajam iz Dravograda. Preden me je pot ponesla na Višjo strokovno šolo v Slovenj Gradcu, sem obiskovala Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta, smer Predšolska vzgoja. Zdaj sem že študentka drugega letnika programa Poslovni sekretar.

Zakaj sem se odločila za ta program? Vedno sem bila komunikativna, zanesljiva in prijazna oseba, kar ta smer tudi zahteva.

Ljudje, ki me dobro poznajo, pravijo, da sem vedno nasmejana, energična in zagnana oseba, kar se kaže v številnih hobijih, ki delajo moje življenje še bolj vznemirljivo. Najraje od vsega imam glasbo, saj je ta velik del mojega življenja. Pričela sem z igranjem violončela, nato klavirja in na zadnje še s solopetjem. Ves čas moje življenjske poti pa me spremlja največja strast, in sicer petje v zboru. Ne ukvarjam pa se samo z glasbo, temveč tudi z igranjem v amaterskih gledališčih.

Že od nekdaj pa me žene želja po nenehnem potovanju, zato bi lahko rekla, da bom veliko potovala, ”ko bom velika”.

Moje življenje opisuje citat: ”Če želimo biti uspešni, moramo spoštovati samo eno pravilo – da nikdar ne lažemo sebi.”

Moja vizija za naprej pa je: ”Bodimo pogumni, upajmo si – najboljše priložnosti se ponudijo redko. Zdaj je čas, da uberemo svojo pot in oblikujemo življenje po svoje.

 

 

5. Sara Smrtnik – članica