V sredo, 7. septembra 2022, so se zaposleni Višje strokovne šole Slovenj Gradec odpravili, na sedaj že tradicionalno, strokovno ekskurzijo.

Pot jih je najprej vodila v podjetje Cimos v Senožečah, kjer jih je osebno sprejel kar direktor,  gospod Dejan Doles, ki je predstavil svoje dosežke in uspehe podjetja, katerega enoto vodi. Skupina Cimos je priznan mednarodni dobavitelj in ena največjih skupin v Sloveniji. S svojo štiridesetletno tradicijo in izvozno naravnanostjo je tudi ena največjih skupin v srednji Evropi. Večletne izkušnje in znanje razvojnih inženirjev ter vrhunska računalniška tehnologija sta ključnega pomena pri konstruiranju izdelkov za avtomobilsko industrijo. Podjetje se je v preteklosti sicer soočalo s številnimi težavami, vendar se mu je uspelo obdržati na trgu.

Iz Senožeč so se odpeljali po imenitni predstavitvi in zanimivem ogledu tovarne. Res so bili navdušeni nad načinom vodenja, izobraževanja novih delavcev in sistemom nagrajevanja.

Pot jih je nato vodila do morja, kjer so se vkrcali na ladjico in si ogledali edino slovensko morsko ribogojnico Fonda, kjer gojijo brancine in orade. Izvedeli so, da poslujejo dobro in da večino izvozijo na avstrijski trg.

Prijetno in koristno druženje so zaključili v Marezigah, v gostilni Karjola, od koder se odpira prelep razgled na celoten Tržaški zaliv. Domača gostilna slovi po svojih specialitetah iz istrskega okolja.

Dostopnost